Ini adalah keratan akhbar yang aku snap gambar bila terpampang iklan ini.. Benar tetapi agak pelik.. Beginilah kehidupan... tak sangka kan, gaji pemandu lori sekarang ni lagi tinggi dari gaji seorang engineer.



Asalamualaikum semua

Sebelum kita bekerja, mesti kita perlu tahu tugas kerja kita kan. Bila dah tahu apa yang ingin dilakukan barulah kita tahu arah tuju pekerjaaan kita. Jadi disini saya rangkumkan kerja yang akan dilakukan oleh QA Technician. Document ini pun saya dapat dari pihak majikan, jadi tidak mengapa lah untuk share disini..


Jadi inilah tugas yang aku akan lakukan sepanjang berkhidmat disni. Harap dipermudahkan segala urusan semasa berkhidmat disini...InsyaAllah..



Semoga berjumpa pada masa akan datang... 


Asalamualaikum semua.

Setelah 2 minggu training, akhirnya aku bekerja mengikut shift yang diaturkan. Buat permulaan, shift akan bertukar setiap 2 minggu, ini bermaksud 2 minggu kerja siang, 2 minggu kerja malam. Ini pertama kali aku bekerja shift dan pastinya pada minggu pertama aku bekerja malam memang dugaan berat bagiku. Tak terkira banyaknya aku menelan air kopi yang aku beli dari mesin air pada waktu malam untuk melawan perasaan mengantuk.

Mesin air automatik
Tapi syukur, akhirnya pada minggu ke-2 shit malam aku sudah dapat mengawal perasaan mengantuk. Alhamdulilah... ini antara dugaan pertama yang aku hadapi. Rasanya ini lah hidup sebagai technician, kerja mengikut shift, siang atau malam.

Makanan di waktu malam... Maggi Hot Cup dan Air Kopi


Pekerja yang tidur di waktu rehat

Ok.. semoga berjumpa lagi..



Next PostNewer Posts Previous PostOlder Posts Home