Berehat di Pulau Sayak

Asalamualaikum semua...

Sebenarnya dah lama perasaan dalam hati nak pergi berjalan-jalan di Pulau Sayak. Lokasi dekat dengan Pantai Merdeka.. Tujuan nak pergi sebab nak merehatkan minda sambil tgk laut.. hehe... Pulau Sayak ni terkenal dengan Mee Udang, udang nya fresh dan besar2.. Kira sesuai la pada org yang nak menikmati mee udang yang sedap2 sambil makan kat tepi laut... Namun saya tak minat mee udang, jadi tidak la merasa keenakan mee udang tu.. sebabnye, ada penyakit resdung. Walaupun tak serius, cuma bila makan udang, akan rasa gatal2 skit dkt muka.. sebab tu saya selalu cuba elakkan makanan laut mcm kerang, udang dan ketam..

Bila dah sampai kat area pulau sayak tu, susah jgk nak cari parking, sebab kebanyakkan tempat ada restoran, chalet dan rumah orang. Jadi sesiapa yang hendak pergi tu kena pandai2 la cari parking. Masa sampai kat sana, waktu dah petang.. Duduk dekat bawah pokok yang penuh dengan pasir laut sambil tengok laut..  Sempat la tengok matahari nak terbenam.. Indah sangat2...

Suasana di waktu senja di pantai

Kedai Mee Udang yg menghadap pantai

Bila dah nak gelap tu, baru bergegas nak pulang sebab jalan dekat kawasan tu agak gelap sebab tak de lampu sepanjang perjalanan. Walaupun tak lama singgah dkt kawasan tu, tapi kira bermakna jugak la sebab dah dekat2 10 tahun lebih tak datang kawasan ni....


Salam dan semoga bergembira selalu..
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

0 comments:

Post a Comment