Bermulanya perjalanan hidupku di TATI Universiti College, Kemaman

Hari ni, adalah hari kedua aku berada di TATI. Kelas akan bermula pada hari ahad ni, kira masih ada 3 hari masa lapang yang perlu diisi. Jadi sempat la berjalan-jalan kelmarin tuk kenal tentang universiti ni. Kepada sesiapa yang tidak tahu, aku sebenarnya enroll kursus INSEP di TATI Universiti ni. Nama kursus tu adalah Engineering Operation and Maintenance, dimana akan belajar disini 4 bulan dan 3 bulan lagi OJT (On Job Training). Sebab nak ikuti program ni terpaksa la aku berhenti kerja, sedih juga tapi yang menaikkan semangat aku untuk ke sini adalah aku akan mempelajari benda yang aku suka iaitu selok belok tentang maintenance dan operation machine disesebuah syarikat.

Kampus TATI UC ni, tak lah besar mana, kalu nak tau details, tengok pelan lokasi TATI ni.

Kira-kira ada 4 blok asrama lelaki dan 4 blok asrama perempuan yang jarak diantara satu sama lain adalah kira-kira 1km. Jauh jugak kan.. Di sini ada terdapat 4 cafe yang beroperasi, iaitu 1 di asrama lelaki dan perempuan, 1 sebelah security office house dimana lokasi ditengah-tengah universiti, dan 1 lagi di antara fakulti kejuruteraan pembuatan dan kejuruteraan kimia.

Kedaan asrama. lelaki


  Asrama perempuan ( nampak macam baru dibina kan)

Kemudahan yang ada di Universiti ni yang aku sempat snap gambar antaranya




Untuk riadah pula terdapat padang bola, gelangan tenis, takraw, bola tampar, basketball dan juga ping pong.

Kat sini jugak ada Pusat Aktiviti Pelajar dimana terdapat office untuk kelab-kelab yang beroperasi disini dan jugak alatan gym.
Perpustakaan

Ni antara gambar bagunan fakulti yang sempat snap. Besar bukan...

Fakulti yang terdapat disini ( Maklumat dari website TATI )
  1. Faculty of Electrical and Automation Engineering Technology 
  2. Faculty of Chemical Engineering Technology 
  3. Faculty of Manufacturing Engineering Technology 
  4. Faculty of Computer, Media and Technology Management 
  5. Centre of Preparatory and General Studies
Sambil jalan-jalan dekat fakulti kejuruteraan ni, sempat la snap gambar kelas ni. Cantik jugak kan kerusi tu..
Dekat sini, ditawarkan program diploma dan ijazah. Antara bidang yang ditawarkan ialah Electrical System, Chemical Technology, Graphics & Multimedia, Electronics, Instrumentation,Entreprenuership, Information Technology, Manufacturing, Mechatronics, Non Destructive Testing, Networking, Polymer Technology, Data Security System dan Accounting.

Jadi kalau berminat nak masuk TATI sama ada nak buat diploma, ijazah, master ataupun program INSEP, boleh hubungi
Terengganu Advanced Technical Institute Universiti College,
Jalan Panchor, Teluk Kalong, 24000, Kemaman, Terengganu;  
Telephone: 098601200

Yang pasti, aku telah tiba disini dalam perjalanan menuntut ilmu...


Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

2 comments: