Restoran A&W, Chukai

Kali ni aku singgah di A&W. Lokasi di bandar Chukai, Kemaman. Rasanya ni kali pertama aku singgah restoran makanan segera ni dalam masa 8 tahun. Mmg dah lama tak datang makan kat sini. Dulu dekat Sg Petani ada restoran ni, tapi tak bertahan lama.. Mungkin sbb tak ramai pengunjung kot. Kenangan masa kecik bila makan kat A&W mmg banyak.. Dulu parent selalu bawa makan kat sini..Masa tu, seingat aku harga makanan tak la semahal sekarang dan selalu jugak maskot beruang A&W ni datang sekolah sambil ajak main permainan yang diorang sediakan...
Hari tu, masa singgah ke bandar ni, secara tak sengaja jumpa restoran.. Tapi pendam je perasaan sebab ada hal lain nak diselesaikan masa tu.. Jadi kali ni, bila singgah je sini memang tak lepaskan peluang tuk merasa menu kat sini.. 

Bila masuk restoran tu ada la beberapa pengunjung yang mana kebanyakkan nya famili .. Suasana restoran ni nampak lama tapi kemas dan bersih.. Pelayan restoran ni pun cun dan putih beseri.. hehe... terpikat aku... 


Aku order set pareto burger yang harga nye dalam rm15 yg mana termasuk air root beer tu, dan kentang goreng. Rasanya ok la dan puas hati.. Burger tu mcm Zinger burger KFC yg mana isi ayam tu beasar gila.. bila dah makan burger dan kentang start nak habiskan satu gelas besar air root beer tu., siap rasa nak muntah lagi bila minum banyak sangat air root beer tu . Saiz besar la katakan   ...haha....

Tapi apa pun, restoran A&W ni mmg terbaik.... Jadi kalu lapar boleh la singgah disini ..

Suasana di A&W Chukai




Jumlah perbelanjaan kali ni hanyalah rm15... 

Berjumpa lagi pada post akan datang  
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

0 comments:

Post a Comment