INSEP PUSPATRI 2016 : Permohonan Intake ke-2 NOV-DIS 2016 telah dibuka



INSEP PUSPATRI intake ke-2 telah dibuka untuk tahun ini. Walaubagaimanapun, hanya 3 kursus yang ditawarkan.
1) Safety Health Officer
2) Welding Inspection
3 ) Steam Plant Engineer

Kepada calon yang berminat,  boleh memohon di laman web atau emailkan borang permohonan ke email PUSPATRI

Semoga Berjaya..

[PERMOHONAN PROGRAM INSEP SESI 2/2016 KINI DIBUKA]

🌟 Yuran dibiayai KERAJAAN
🌟 Elaun RM 500/Bulan.
🌟 Yuran pendaftaran hanya RM 200.00
🌟 Asrama & Pengangkutan disediakan bagi yang memerlukan. (Dengan bayaran minima)

πŸŽ“CARA MEMOHON :
1) ONLINE : www.puspatri.edu.my
2) EMAIL : Emailkan borang permohonan ke intake@puspatri.edu.my✅

Mohon Sekarang!!! TARIKH TUTUP PERMOHONAN : 26 OKTOBER 2016 ✔


Rujukan dari : FB PUSPATRI  ( https://www.facebook.com/johorskills/ )
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

15 comments:

  1. Slm tn. Admin, kalau background electrical & electronic adakah bersesuaian dengan SPE? T.kasih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tiada masalah, kerana mana2 bidang boleh ceburi dalam Safety Health and Officer. Cuba rujuk post "syarat sertai insep" dibahagian komen, kalu nak tahu tentang SHO. Saya dah jawab sebelum ini.

      Delete
    2. Silap tulis, SHO tu sepatutnya SPE. Tapi SPE banyak melibatkan mechanical Engineering. . Mungkin agak susah, sebab basic tak de..

      Delete
    3. Slm min. Terima kasih untuk feedback. Sy ada dapat panggilan iv utk spe seperti yg sy tanya tempoh hari. Boleh kongsi cara/tips/nasihat untuk temuduga tersebut? T.kasih

      Delete
    4. Elaun untk tahun ni da tiada ke??sbb ap da tiada elaun ea..

      Delete
  2. Salam tuan. Sekarang iklan pendaftaran program insep dah dibuka. Ada sho, wi dan spe.

    Saya berminat nak ambil wi.

    Soalan saya, kalau mohon wi kat puspatri dan dapat, lepas tu tak boleh la nak apply ndt inspection punya course kan? Sebab tian cakap boleh apply sekali je insep ni. Sy minat lg ndt tapi xde pengambilan, kena settle down dengan wi jela camni. Setahu saya, wi adalah satu cabang ndt juga. Tapi best lg kalau dpt belajar ndt sebab dapat belajar lagi banyak teknik seperti ut, mt, rt.

    Pengambilan insep jarang dibuka, jadi patut ke sy apply je wi daripada tunggu iklan ndt? Ada cara ke nak lompat ndt lepas tu?

    Mohon pencerahan tuan. Terima kasih!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Soalan sy dah jawab di post "Syarat-syarat sertai INSEP"
      Untuk memahami konsep NDT, cuba baca post " QC & Non-destructive testing (NDT). Untuk kursus ndt selain insep, baca post " Kursus Akademi Binaan Malaysia-CIDB "

      Delete
    2. Salam. Saya dah decide. Saya nak tunggu opening API. Rare sikit.

      Delete
  3. Salam Tn. Admin,. Boleh x terangkan lebih dalam tentang insep puspatri ni.. Sye berminat nk amik kos sho. Sya bru hbis bljr diploma mekanikal gas. Ni email sye- wan.decade@gmail.com

    ReplyDelete
  4. salam tuan,mcm mne saya nk dapat latest info mengenai insep ni ye tuk 2017?

    ReplyDelete
    Replies
    1. untuk dpt info, mmg kena contact pusat latihan yg berdaftar. Itu je caranya. Selain itu, boleh follow up dengan fb.

      Delete
  5. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  6. Elaun utk kemasukan tahun ni da tiada ke??sbb ap ek..ekonomi jatuh ke..

    ReplyDelete
  7. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  8. assalamualaikum tuan untuk tahun ini masih ade ke untuk lepasan siswazah

    ReplyDelete