Berjalan Sekitar Gurney, Penang


Penang adalah negeri yang menjadi tumpuan pelancong sekitar luar negara . Apa yang menariknya disini adalah keadaan sekitar yang sesuai untuk berjalan-jalan dan boleh dikatakan agak selamat. Keadaan bandar raya yang dibina dengan pokok-pokok yang terjaga disekitar jalan meredupkan suasana semasa berjalan disini. 

Boleh dikatakan, banyak perkara yang boleh dilakukan disini, dengan kepadatan hotel yang tumbuh seperti cendawan, ia umpama tempat percutian terbaik dengan harga hotel yang murah. Terdapat banyak pilihan hotel disini dan pastinya harganya yang berubah mengikut waktu biasa atau cuti sekolah. Gunakan Agoda, Booking.com untuk tawaran yang menarik. 


Gambar diambil disekitar pantai di Gurney plaza. Cuma terdapat penambakkan pasir di kawasan pantai ini. Kalau melihat kepada peta, penambakkan pasir masih lagi berterusan. Pada masa akan datang, mungkin kawasan sekitar Gurney Plaza ini tidak lagi seperti ini. Pasti ada pembagunan sekitar kawasan yang ditambak keindahan pantai disini pasti hilang. 
Berjumpa lagi untuk perjalanan yang akan datang. 

Comments

Popular posts from this blog

Step-step apabila ingin berhenti kerja

Sejarah Jam Besar Sg Petani